Soerendonk, Gard├ętoernooi 10 november 2013

Met een kleine groep Pioniers hebben we meegedaan aan dit altijd gezellige toernooi. We hadden opnieuw problemen met het vervoer. Gelukkig vonden we Theo bereid om een aantal Pioniers naar huis te brengen. Hij kwam zelfs eerder, zodat onze jongens (deze keer geen meisjes) tussen de partijen door veel nieuwe dingen van hem konden leren.

We hadden geen deelnemers in de leeftijdsgroep AB. Sang moest hier zijn titel verdedigen, maar hij moest afzeggen toen hij erachter kwam dat hij nog veel huiswerk van school moest maken.
In de andere leeftijdsgroepen werd de tijd beter ingedeeld. Laurens was in goede vorm en speelde lang mee voor de eerste plaats. Het werd een gedeelde tweede, en vanwege de weerstandspunten een toch erg fraaie derde prijs!

Leeftijdscategorie C (13 deelnemers)
1. Luuk Baselmans Rochade, Tilburg 6
2. Joppe Kroon HMC Den Bosch 5
3. Laurens Bijlmakers De Pionier 5
4. Thomas Steenman MSV-VSM, Maastricht
5. Charlie Tang WLC, Eindhoven
10. o.a. Max Verstappen De Pionier 2

In categorie D doen bijna altijd mee onze toernooitijgers Alexander K, Luc en Yannick. Vandaag speelden zij een aantal knappe partijen. Yannick wist de Brabantse toppers Mika, Jesse, Thomas en Bjorn knap te verslaan en behaalde hiermee een fraaie vijfde prijs!

Leeftijdscategorie D (22 deelnemers)
1. Mats de Voys HMC Den Bosch
2. Jesse Allaart Eindhoven 7
3. Mika Rutjens Deurne
4. Judah Lit Eindhoven 6
5. Yannick Karla De Pionier 6
6. o.a. Luc Verbrugge De Pionier 5
13. o.a. Alexander Kottis De Pionier 4

Alexander Rutten speelde de sterren van de hemel in de E-groep! Hij maakte het op het einde nog spannend door Nico uit Deurne een punt te gunnen, maar eiste toch de eerste plaats voor zich op!

Leeftijdscategorie D (22 deelnemers)
1. Alexander Rutten De Pionier 7
2. Niels van Roon HMC Den Bosch 7
3. Janne Allaart Eindhoven
4. Alex Karapetov De Pion, Roosendaal
5. Tú-San Nguyen Het Kasteel, Wychen 6

In de strijd om de clubprijs eindigde De Pionier op een mooie derde plaats, achter de schaakverenigingen Eindhoven en HMC Den Bosch.