NBSB Jeugdkampioenschap

Het kampioenschap van 27 december tot en met 3 januari 2015

 

Nét voorbij de Efteling worden van zondag 27 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 de Brabantse Kampioenschappen jeugd in de A- tot en met de E-categorie gehouden. Nu de uitslagen in de A- tot en met de D-categorie bekend zijn, kunnen we alvast een update geven.

 

Vanwege het tegenvallende aantal deelnemers in de B- en de C-categorie (ieder 5 spelers) peelden deze groepen op 3 in plaats van 4 dagen.

 

In de B-categorie hebben Sang Nguyen en Laurens Bijlmakers deelgenomen. Laurens had het lastig. Het was moeilijk om een goede opening van zijn tegenstander te pareren en helaas kon hij niet al te veel druk uitoefenen: een 4e plaats viel hem deel. Sang speelde sterk: een 2e plek, na Luuk Baselmans, betekent normaliter geen plek op het NK. Maar Sang zal daar toch verschijnen; dit omdat Luuk zich al geplaatst heeft.

 

In de C-categorie nam Loek Haast voor het eerst deel in een zeer sterk deelnemersveld. Ook Loek had het lastig: met één gewonnen partij werd hij 4e.

 

In de D-categorie speelden Victor en Felix Muntean en Casper Bijker. In de top van deze categorie ging het om de verdeling van de plaatsen tussen Victor, Mika Rutjens (SV Deurne) en Yichen Han (ESV). Bijna aan het eind in ronde 8, leek Mika Rutjens, op de hielen gezeten door Victor, zijn koppositie door remise te verliezen. Spanning alom, zeker toen Victor in deze ronde ook remise eindigde. Eindresultaat: Victor is 3e van Brabant geworden, na Mika en Yichen. Met een ticket voor het NK en natuurlijk een mooie beker gingen ze naar huis.

Casper Bijker kan terugkijken op een fantastisch toernooi: na de top van Brabant (én Nederland) eindigde hij na Mika, Yichen, Victor en Janne Allaart met 5 uit 9 op een prima 5e plaats. Daar mag hij trots op zijn.

 

In de E-categorie heeft de eerste speeldag met 5 van de  9 ronden plaatsgevonden. Felix Muntean en Anahit en Gachatur Kazarjan zijn van de partij. Felix trof op deze 1e dag direct al de sterkere spelers: met 3,5 uit 5 staat hij op dit moment op de 4e plaats. De voorzichtige verwachting is dat hij nog zal stijgen.

Anahit kon haar geluk niet op: na de 1e speeldag staat ze met 3 uit 5 op een 5e plaats, zelfs vóór haar broer Gachatur, die op dit moment op de 7e plaats staat. Of dat zo blijft, zullen we aanstaande zondag 3 januari zien, wanneer de laatste partijen van dit toernooi worden gespeeld.
foto Casper foto Victorfoto laurensfoto Felixsfeerbeeld