Clubavond

Elke vrijdagavond komen alle leden en hun schaaktrainers in het Dr.-Knippenbergcollege bij elkaar voor de wekelijkse clubavond. De clubavond start om 19.00 uur precies met een schaakles door jouw trainer. Deze schaakles volg je samen met een aantal andere kinderen, die ongeveer op hetzelfde schaakniveau zitten als jij. Om goed te leren schaken en je verder te ontwikkelen gebruiken we de stappenmethode die ook de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaakbond) gebruikt. Daarvoor is een werkboek.

De schaakles duurt 40 minuten, waarna de interne competitie begint. Dat betekent dat je gaat schaken tegen een jongen of meisje van de club. Er zijn 4 competitierondes per seizoen en iedere ronde bestaat uit 7 partijen. Je speelt iedere week 1 partij. De competitiewedstrijd duurt tot ongeveer 20.15 uur, maar kan soms uitlopen tot maximaal 20.30 uur.

full22741089_a

Na afloop van de competitiewedstrijd is het altijd mogelijk nog iemand uit te dagen een partijtje schaak te spelen en te stijgen op de ranglijst. Spreek wel van tevoren af of het een gewone partij wordt, of fantasieschaak zoals bijvoorbeeld weggeefschaak, atoomschaak, of schietschaak. Ook kun je je competitiewedstrijd nabespreken met één van de trainers, leuke schaakpuzzels op te lossen of meedoen met de oploscompetitie.

Wanneer je een keer niet kunt komen op de clubavond, meld je dan uiterlijk op die vrijdag vóór 17.00 uur af bij Irmgard Paasschens (telefoonnummer 0492-512444/06-52474837).